Over ons

Gert en Yvonne van den Heuvel – van de Graaf

Yvonne: ‘Het gedachtengoed van Liefhebben als levenskunst heeft mij enorm geraakt. Vooral het boek van Frank Andrews (The Art and practice of loving) is daarin heel belangrijk geweest. Gaandeweg ontdekte ik de enorme schoonheid en rijkdom die erin verborgen ligt. Die rijkdom wil ik delen en (verder) samen met anderen ontdekken. In het dagelijks leven ben ik schrijver (poetische teksten, speeches, scripts voor theatervoorstellingen, scripts voor televisie of korte films), regisseur (theater) en redacteur (tv). Ik hou enorm van evenementen (in allerlei vormen en voor alle leeftijden) die gaan over de weg van liefhebben. En het mooie is: die weg is voor iedereen toegankelijk.

Studie

In mijn early twenties studeerde ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Bestuurskunde, Sociologie) en de Universiteit van Amsterdam (Communicatiewetenschap). Later studeerde ik aan de Acteerstudio en aan de Amsterdamse Theater Academie, waarna ik een lange periode in de theaterbranche heb gewerkt. Inmiddels werk ik alweer zes jaar voor televisie.

Gert: ‘Al bijna 20 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs. Eerst als docent wiskunde, nu vooral als afdelingsleider van havo 3, 4 en 5. Het onderwijs biedt mij bij uitstek de mogelijkheid om mijn passies te leven. Allereerst voel ik me zeer verbonden met jongeren. Als afdelingsleider kom ik de jongeren echt tegen. Mijn motto is altijd: “Rotjongeren” bestaan niet: achter elk gedrag zit een verhaal! Ik ben altijd op zoek naar dat verhaal om hen uiteindelijk een stap te laten maken in groei naar wie ze werkelijk zijn! Voor mij is dat een weg vol Liefde! Daarnaast kan ik mijn passie voor het produceren van evenementen en mijn passie voor muziek (ik ben pianist) ook ruimschoots kwijt. De kernwoorden van de afdeling die ik leid zijn “aandacht” en “verbinding”. Twee kernwoorden binnen Liefhebben als levenskunst. En natuurlijk: het zijn maar woorden. Maar ik probeer vanuit oprechtheid deze woorden (en dus de Liefde) elke dag te leven en uit te stralen naar zowel leerlingen als collega’s.

Praktisch

‘Liefhebben als levenskunst is een waardevolle, maar ook praktische weg om elke dag te gaan. Een weg die ons enorm helpt, inspireert en rust geeft. Een weg die niet ‘vaststaat’, maar zich ontwikkelt door het te léven…’